Casal Municipal de Gent Gran Joan Maragall a Barcelona

Casal Municipal de Gent Gran Joan Maragall a Barcelona

Descripció del ProJecte

Rehabilitació integral del Casal Municipal de Gent Gran Joan Maragall que ocupa els baixos d’un edifici d’habitatges plurifamiliar construït l’any 1968 al barri del Besòs-Maresme, en una zona de creixement de segona meitat del segle XX motivat pels moviments migratoris d’aquell període.
De planta rectangular i 890 m2 el local s’obre a tres façanes que donen als carrers Bermejo, Alfons el Magnànim i Jaume Fabre. El quart costat es correspon amb la mitgera amb l’espai d’entrada dels habitatges.
L’espai es distribueix de nou definint els següents elements configuradors:
– Pla de l’entrada · Recepció · Biblioteca
Agrupa l’espai de recepció /informació i conté les prestatgeries de la biblioteca. Al seu darrere, Direcció i Administració donant al carrer i serveis de banys i neteja ocupant la part interior adossats a la mitgera.
– Nucli central · Serveis restauració
El cos central agafa protagonisme com a ròtula dels espais perimetrals. L’office del menjador social formarà part d’aquest cos unificant així tots els serveis de cafeteria i cuina i optimitzant els passos.
– Pla del fons · Tallers
Els tallers es disposen al llarg de la façana del Carrer Jaume Fabre i es configuren a partir del cos d’emmagatzematge que defineix un volum tant a l’exterior com a l’interior que imprimeix un ritme a aquest pla de fons del local alternant-ne els volums i les portes d’accés reculades. Per potenciar els volums, aquests no s’entreguen al sostre, permetent el pas de la llum a l’interior dels passos. Els tancaments fins al sostre estan formats per un vidre transparent en el mateix pla de les portes.
Ocupant la zona central s’ubiquen el taller d’informàtica i els tallers polivalents. Enfront del nucli de serveis l’espai destinat a podologia-barberia i l’espai de perruqueria de senyores.
– Espais oberts perimetrals · Sala polivalent · Espai Relació · Jocs/ Menjador Social
L’espai de relació, sala polivalent, espai de jocs i menjador social s’organitzen al voltant del nucli central
La sala polivalent es col·loca en paral·lel al carrer Bermejo, de manera que permet una relació més flexible entre l’espai de relació i la sala de jocs / menjador social. Aquesta peça queda integrada amb la resta d’espais oberts però es preveu, mitjançant uns envans mòbils, la seva sectorització.

Les línies d’il·luminació indirecte, el joc de revestiments i paviments i els colors suaus emprats, reforcen el caràcter de plans i volums, delimiten els espais i creen un ambient càlid que propicia les activitats de relació social del centre.

Nom

Casal Municipal de Gent Gran Joan Maragall

Situació

Carrer Bermejo 1-5, del Districte de Sant Martí de Barcelona, Barri del Besòs i el Maresme

Promotor

BIM/SA Barcelona d'Infraestructures, S.A. Ajuntament de Barcelona

Construcció

2013

Superfície

890 m2

Presupost (PEC)

683.497,73 €

Categoría

cívic i cultural

Compártelo

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar