Rehabilitació i interiorisme d’una casa al nucli antic de Pals. Baix Empordà

Descripció del ProJecte

Rehabilitació integral d’un habitatge de 1889 de tres plantes al nucli del Pedró de Pals, al carrer de la Torre característic per l’arc que el cobreix i sota el qual es produeix l’accés. L’espai d’entrada està format per una sala diàfana on l’escala transparent diferencia les dues zones d’estar i emmarca la visió d’un pati guanyat al fons de la casa que omple de llum l’interior, permet la ventilació creuada i crea un fons escenogràfic realçat per les làmpades suspeses de vidre bufat PLUJA que hem dissenyat especialment per aquest espai.

La suau il·luminació d’aquestes làmpades, la llum indirecte dels passamans de l’escala, els colors neutres de la pedra recuperada de les parets, del paviment continuo de formigó i del mobiliari propicien un clima d’harmonia i acolliment. Completa el programa d’aquesta planta dues habitacions dobles i un bany.

La planta primera acull la zona de dia de l’habitatge vinculada a la terrassa exterior. Les noves escales permeten cosir els diferents nivells existents respectant les singularitats dels espais. A una banda la cuina retallada contra el vidre del pati i emmarcada pel sostre inclinat original de bigues de fusta i rajoles ceràmiques. A l’altra, el menjador obert a la terrassa situada sobre el pont del carrer amb magnífiques vistes de la plana de l’Empordà i del mar. El saló es situa en la sala contigua sota una volta catalana amb quatre arcs de punt de frare. La xemeneia suspesa de ferro de color negre contrasta amb les parets de pedra i la volta pintada de blanc. El paviment de fusta aporta la nota de calidesa d’aquesta planta que es completa amb un espai intermedi que fa de distribuïdor a un petit safareig i rebost i al bany de cortesia.

A l’ultima planta i sota la coberta inclinada de bigues de fusta i rajola es situa la suite. L’escala per on s’hi accedeix marca també la distribució dels espais que la composen: la zona de dormitori definida per l’escriptori de planxa de ferro esmaltada de blanc que a la vegada és la barana de l’escala i a l’altre el vestidor amb mobiliari fet a mida i el bany on contrasta el blanc del sobre dels rentamans i la pedra natural de la paret realçada per la il·luminació indirecte del mirall longitudinal. Els paviments de tota la planta són els originals restaurats de tova manual.

La intervenció ha conjugat el respecte per tots aquests elements originals amb els criteris de sostenibilitat i confort. En aquest sentit s’han aïllat tèrmicament els terres i les cobertes. S’han substituït les fusteries malmeses per fusteries noves amb ruptura de pont tèrmic i vidres dobles amb càmera i baix emissius, s’ha dissenyat tota la il·luminació amb tecnologia LED i s’ha complementat la climatització amb l’aportació de la llar de foc.

Nom

Casa en El Pedró de Pals

Situació

Carrer de La Torre 4. Pals. Baix Empordà. Girona

Promotor

Cases Singulars de l'Empordà

Construcció

2014

Superfície

211 m2 i 40 m2 de terrassa

Publicaciones

Viure al Camp num. 133 Septembre 2015: Cròniques d'un poble. Disseny Interior num. 217 maig 2015: Atrapar la llum La Vanguardia · Suplement Diners · 10 de maig 2015: Identitat rural

Categoría

rehabilitació masies

Compártelo

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar