Rehabilitació i interiorisme d’una casa de poble a Albons. Baix Empordà

Rehabilitació i interiorisme d’una casa de poble a Albons. Baix Empordà

Descripció del ProJecte

Rehabilitació d’un habitatge al Baix Empordà de l’any 1800

Els criteris de rehabilitació s’han basat en el respecte per l’estructura existent, la potenciació i valoració de la llum natural, la interrelació entre els espais exteriors i interiors i el treball amb materials naturals. S’ha buscat el joc entre els elements rústics i la construcció contemporània, emfatitzat amb el tractament de la llum artificial i els colors neutres.

La intervenció, pel que fa als elements existents, ha consistit en la recuperació de la pedra natural, tant a les façanes com a l’interior, així com la recuperació dels paviments antics i els sostres de bigues de fusta i rajola ceràmica tan característics d’aquestes construccions. La distribució dota de més flexibilitat als nous espais creats i es resol en tres plantes diàfanes, cadascuna d’elles obertes a un espai exterior.

A la planta baixa, relacionat amb l’espai d’entrada, es situa una zona d’estar oberta al porxo i al pati exterior. Sota la “volta catalana” es troba el menjador d’estiu destacant el paviment recuperat de maó manual col·locat en espiga, que dóna pas al pati-jardí. Una planxa d’acer corten forma la barbacoa feta a mida en el mateix material. La barbacoa es complementa amb un banc de fuster antic on s’ubica una pica auxiliar de marbre. A la cantonada enjardinada del pati una antiga pedra de molí fa referència al nom del carrer. Es completa el programa d’aquesta planta amb una suite de convidats.

La planta primera, un espai diàfan, alberga el programa de dia, saló-menjador-cuina. La cuina es resol en dos ambients diferenciats, una que allotja la zona d’aigües i els elements en columna emmarcats per un parament d’obra que amaga a la part posterior el rebost, un bany de cortesia i una illa amb la zona de cocció.
Una xemeneia metàl·lica giratòria suspesa fa de ròtula entre el saló i l’espai exterior, una galeria amb arcs que dóna caràcter a la façana.
La planta superior sota coberta, a la qual s’accedeix per una nova escala transparent, acull la suite principal, un dormitori comunicat amb una terrassa orientada a oest amb vista a l’Empordà, vestidor i dos banys independents.
L’escala es tanca en aquesta planta amb una barana de xapa d’acer esmaltada que s’amplia a l’extrem menor configurant un escriptori volat sobre els esglaons.

S’ha buscat el joc entre els elements rústics i la construcció contemporània, emfatitzant amb el tractament de la llum artificial i els colors neutres.

Nom

Casa de poble a Albons

Situació

Carrer Oli, 22. Albons. Baix Empordà. Girona

Promotor

Cases Singulars de l' Empordà

Construcció

2012

Superfí cie

204 m2 y 25 m2 de patio

Publicacions

La meva casa num. 218: Càlid refugi La Vanguardia 28 octubre 2012: Rescatar el seny perdut Diari DESIGN 16 abril 2013: La respectuosa rehabilitació contemporània d'una casa de poble a L’Empordà

Categoría

rehabilitació masies

Compártelo

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar