Rehabilitació e interiorisme d’una casa de poble al carrer Samària de Pals. Baix Empordà

Descripció del ProJecte

Casa de poble de l’any 1850 construïda en una parcel·la llarga i estreta. L’edificació es compon d’un cos principal de dues plantes situat a façana a carrer i dues edificacions auxiliars al llarg del jardí.

Es planteja una nova distribució invertint els programes. Es situen les peces de servei i garatge al cos que dóna al carrer i es traslladen les zones de dia i les habitacions principals a l’edificació auxiliar de manera que participin del jardí exterior. En planta baixa es crea un espai unitari. La cuina oberta sota una volta catalana recuperada dona pas al menjador i a la sala d’estar a doble alçada i diferenciada en dos ambients per una llar de foc dissenyada especialment per aquest espai. El tester d’aquesta edificació s’obre amb una gran vidriera a dos nivells permetent la visió de tot el jardí i integrant el pou existent en el porxo en l’interior. Retallada contra el vidre una escala transparent dona sortida a l’exterior i comunica directament a través d’una passera sobre el doble espai amb la suite principal de planta primera.

Aprofitant el perfil natural del pati es plantegen dues zones enjardinades a diferents nivells, una a peu pla de la cuina i el saló, i una altra superior amb piscina tipus infinity i desbordant amb cascada al jardí inferior. A tot el llarg d’aquest nivell es rehabilita la construcció auxiliar existent creant un gran porxo i un pavelló destinat a zona wellness amb sauna de vapor i minipiscina. El paviment de fusta de l’interior de l Spa es prolonga en la tarima de la piscina, deixant l’espai totalment integrat al porxo i a la piscina gràcies a unes grans vidrieres escamotejables. La il·luminació ha jugat un paper protagonista en la definició dels espais creant ambients càlids, serens i harmònics i potenciant la visió nocturna del jardí. Tota la il·luminació, tant interior com exterior, és de tecnologia Led.

La nova distribució ha permès l’eliminació de barreres arquitectòniques, creant recorreguts i espais accessibles i s’ha rehabilitat seguint els criteris de sostenibilitat. Les cobertes i els terres estan aïllats tèrmicament, les finestres i balconeres són noves amb trencament de pont tèrmic i doble vidre baix emissiu i disposa de plaques solars per a la contribució d’aigua calenta tant per l’habitatge com per l’SPA. Compte també amb un sistema domótic per el control de la il·luminació, de la climatització i de diversos automatismes.

Nom

Vivienda unifamiliar

Situació

Calle Samària 34. Pals. Baix Empordà. Girona

Promotor

Cases Singulars del Empordà

Construcció

Abril 2015

Superficie Vivenda

470 m2

Superficie jardí i porxo

226 m2

Publicacions

Dominical de El Periódico de Catalunya · 23 de agosto de 2015: De piedra y luz Casas de Campo núm. 135 · Agosto 2015 : Casas con encanto Vivir en el Campo nº 134. Octubre 2015: Bajo una bóveda

Categoría

rehabilitació masies

Compártelo

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar