Rehabilitació i interiorisme d’una casa rústica al carrer Samària de Pals. Baix Empordà

Descripció del ProJecte

Es planteja una nova distribució d’aquesta casa de poble de 1900 a partir de l’enderroc dels volums de servei adossats al pati, l’escala, i diversos tancaments permetent una reorganització fluida dels espais nobles al voltant del pati/jardí, buscant l’orientació sud, la llum natural i la visió de vegetació i aigua i desplaçant la zona de servei al carrer orientat a nord i sense vistes (garatge, habitació de servei i bany).
Es crea d’aquesta manera una zona de dia en ¨L¨al voltant del pati situant l’escala en el vèrtex interior com a ròtula de la zona de cuina i el saló. S’il·lumina aquest espai enfosquit obrint un lucernari en la coberta i s’amplia creant un doble espai retallat a la volta catalana sota la qual s’emmarca la cuina. Un paviment continuo de formigó unifica la planta baixa a excepció del saló menjador situat sobre una tarima de fusta i obert amb grans finestrals al pati. La xemeneia suspesa dissenyada especialment separa els dos ambients.

En planta primera l’escala desemboca en una sala diàfana de jocs/estudi que dóna pas a dues habitacions i un bany i a la suite formada per un únic espai amb vestidor obert zona d’escriptori i bany sota un sostre inclinat de bigues de fusta i rajola ceràmica i paviment de mosaic hidràulic recuperat. Rodejant aquest planta i obrint-se al pati exterior s’ha recuperat una galeria d’arcs que dóna caràcter a la façana.
La il·luminació indirecte remarca i potencia els elements antics tant en l’interior, voltes, escala, sostres com en l’exterior, arcs, porxo, vegetació.
Al jardí es dissenya una piscina adossada a la paret de pedra de tancament del pati i es recupera un porxo porticat creant un menjador d’estiu amb zona de barbacoa feta a mida en ferro corten.

En l’habitatge s’ha conjugat el respecte per tots els elements originals amb els criteris de sostenibilitat i confort aïllant tèrmicament terres i cobertes, substituint les fusteries per noves amb ruptura de pont tèrmic i vidres dobles baix emissius, s’ha dissenyat tota la il·luminació amb tecnologia LED, s’han instal·lat plaques solars per la producció d’aigua calenta sanitària. L’habitatge en planta baixa és accessible i s’han suprimit les barreres arquitectòniques.

Nombre

Casa con arcos en Pals

Situación

Calle Samària 55. Pals. Baix Empordà. Girona

Promotor

Cases Singulars de l'Empordà

Construcción

2014

Superficie

385 m2 y 40 m2 de patio-jardín

Publicaciones

Casa y campo nº 250: Una casa de 1900 Diario Design 26 mayo 2015: El respeto a la tradición Mi Casa nº 251 septiembre 2015: Como nueva Arquitectura y Diseño nº178 marzo 2016: La solidez de la piedra

Categoría

rehabilitació masies

Compártelo

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar